Gå tilbage til oversigten
Veggie Pakoras

Chicken Byriani

Lad os komme i gang. Sådan gør du:

Marinér din kylling med følgende: garam masala, salt, gurkemeje, spidskommen stødt, koriander stødt, Biryani masala, naturel yoghurt, ingefær, hvidløg og chili.
Læg nu det marinerede kylling på køl i ca. 1 times tid.

I mellemtiden ristes løgene på en pande indtil, at de får en gylden farve, hvorefter de lægges til side. 

Kom vand i en gryde og tilsæt laurbærblade, nelliker, korianderfrø, spidskommenfrø, kardemomme og lad vandet simre og tilsæt derefter ris og kog dem ca. 80 procent færdig og sigt dem. 

Igangsæt din curry i en gryde (gerne en wok-pande). Start med at tilsætte olie og kom da kyllingen og tomater, halvdel af dine ristede løg i og steg det i ca. 20-25 min. Tilsæt evt. lidt vand løbende for at bevare den sovsede effekt.

Når risene og chicken curry til din biryani er færdige, bygges der lagvis op. Start med ris og kom derefter curry som det næste og slut af med ris.
Garnish med frisk koriander, mynte og citronskiver og den sidste andel af de ristede løg. Bland herefter lidt safran i 1/2 dl. mælk og fordel dette på toppen af risene. (Det er ikke et must, men blot for at give den noget farve og aroma). Damp hele risretten i ca. 25-30 min. 

Nydes gerne med en god portion raita.

Til sidst er der bare at, sige:  
Velbekommen.

Ingredienser

  • 750 g. kylling
  • 300 g. ris
  • 2 løg i skiver
  • 1 tomat i tern
  • 1,5 L naturel yoghurt
  • 0,5 dl. olie
  • 1 citron i skiver
  • 1 spsk. hvidløg hakket
  • 1 spsk. ingefær hakket
  • 1 spsk. chili (eller efter behov)
  • 2 stk. laurbærblade
  • 4-5 nelliker
  • 1/2 tsk. koriander frø
  • 1/2 tsk. spidskommen frø
  • 1,5 tsk. kardemomme
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 spsk. salt
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. spidskommen stødt
  • 1 tsk. koriander stødt
  • 1 tsk. Biryani masala
  • Frisk koriander
  • Frisk mynte