Gå tilbage til oversigten
Veggie Pakoras

Chicken Tikka Masala

Lad os komme i gang. Sådan gør du:


Først laver vi marinaden til Chicken Tikka.

Her tager vi 1 dl yoghurt, hvor efter vi kommer 1/2 dl olie og 1 spsk. hvidløg-/ingefær-paste i og rører det sammen.
Herefter tilsætter vi følgende: 
1 tsk salt
1 tsk tandoori masala
1 tsk garam masala 
1 tsk sukker

Bland det hele godt sammen og marinere kyllingen i marinaden. Det skal have lov til at stå på køl 1 times tid. (For det bedste resultat så lade det gerne stå natten over). Der er også andre muligheder, men det afhænger af smag og behag. Man kan vælge at grille den eller stege den på panden eller bage den i ovnen ca. 20 min på 200 grader. 


Nu skal vi tilberede vores Masala.

Kom olie i din pande – gerne en wok-pande, hvis du har sådan en.
Tilsæt spidskommen, laurbærblade og din sorte kardemomme i. Hvis du ikke har sorte kardemomme kan det sagtens undværes, men det højner retten betydeligt. 

2-3 min efter tilsættes løg og steges gyldenbrune.
Så tilsættes tomater. Lad dem stege i ca. 5-6 min.
Tilsæt ca. 1 dl vand og lade det koge sammen herefter. 
Tilsæt hvidløg-/ingefær-paste og rør rundt i ca 4-5 min. 
Dernæst tilsættes de resterende krydderier i: 
- salt
- gurkemeje
- sukker
- garam masala

Alt dette skal nu røres godt sammen i 3-4 min.
Tilsæt friske chili sammen med tomatpastaen. Rør rundt i et par minutter herefter.
Tilsæt yoghurt. Rør i Masalaen indtil yoghurten begynder at skille.
Nu skal kylling vendes i Masalaen
Tilsæt fløde og lade det simre i 5-6 min.

Til sidst tilsættes bukkehornsblade. Disse kan undværes. Garnish frisk koriander og julienne-skåret ingefær.
Nyd din Chicken Tikka Masala med lækre dampede basmati ris eller naan. 
Til sidst er der bare at, sige:  
Velbekommen.

Ingredienser

  • 200 g. kylling
  • 2 dl. yoghurt
  • 1 dl. neutral olie
  • 1 frisk grøn chili
  • 1 stk. sort kardemomme 
  • 1 stk. laurbærblad
  • 6-7 korn spidskommen 
  • 2 spsk. hvidløg-/ingefær-paste
  • 2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. chilipulver
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. tandoori masala
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. garam masala
  • 2 tomater i tern
  • 1 spsk. tomat pasta 
  • 1 løg i skiver eller tern
  • 1/2 dl. fløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • Bukkehornsblade